MILLBUSS

248newsphotointerception.JPG

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΤΗΣ EUROCOPTER SUPER PUMA/COUGAR/EC225 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ 4 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ

25-02-2010

                                                                  Δελτίο Τύπου

                                                                23 Φεβρουαρίου 2010
                                                                                                                                   
Η οικογένεια ελικοπτέρων της Eurocopter
Super Puma/Cougar/EC225 συμπληρώνει 4 Χιλιάδες Ώρες Πτήσης
 
 
Η οικογένεια ελικοπτέρων της Εurocopter, που περιλαμβάνει τα ελικόπτερα AS332 Super Puma/AS532 Cougar και τα τελευταίας γενιάς παράγωγα τους, EC225/EC725, συγκέντρωσε τέσσερεις χιλιάδες ώρες πτήσης σε υπηρεσία. Μέχρι σήμερα, 740 πολιτικές και στρατιωτικές παραλλαγές αυτής της οικογένειας ελικοπτέρων βρίσκονται σε υπηρεσία καλύπτοντας τις ανάγκες πελατών σε όλο τον κόσμο. Τα ελικόπτερα αυτά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε υπεράκτιες αποστολές εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της Βόρειας Θάλασσας, εκτελούν αποστολές έρευνας και διάσωσης, αποστολές μεταφοράς σπουδαίων προσώπων, καθώς και απαιτητικές στρατιωτικές αποστολές όπως έρευνα και διάσωση μάχης, μεταφορά στρατευμάτων σε εχθρικά περιβάλλοντα κ.α.
 
Η οικογένεια ελικοπτέρων Super Puma επιχειρεί σε πάνω από 20 χώρες, από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες της Νορβηγίας έως τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες της Βόρειας Αφρικής και τα πλέον αντίξοα θαλάσσια περιβάλλοντα. Η απαράμιλλη εμπειρία που διαθέτει η συγκεκριμένη οικογένεια ελικοπτέρων σε συνδυασμό με το δοκιμασμένο τεχνολογικό σχεδιασμό, παρέχουν ασύγκριτη εγγύηση επιτυχίας σε αποστολές διάσωσης αλλά και εξόρυξης πετρελαίου - φυσικού αερίου. Το αποτέλεσμα είναι η επιχειρησιακή διαθεσιμότητα της οικογένειας ελικοπτέρων Super Puma να ξεπερνά, κατά μέσο όρο, το 98 τοις εκατό.
 
Μόνο μέσα στο 2009, από τη συγκεκριμένη οικογένεια προϊόντων πουλήθηκαν 81 ελικόπτερα. Το εντυπωσιακό πελατολόγιο των διάφορων πολιτικών παραλλαγών της συγκεκριμένης οικογένειας ελικοπτέρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εταιρίες Awan Inspirasi, Bond Offshore Helicopters, Britow Helicopters, CHC, το Κινεζικό Υπουργείο Μεταφοράς, COHC, ERA Helicopters, τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, τη Heli-Union, την Εθνική Πτητική Υπηρεσία του Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνική Ακτοφυλακή, τη MHS, τη Sonair, την Εθνική Υπηρεσία Διάσωσης 119 της Νότιας Κορέας, την SSFC και SWHS. Στους στρατιωτικούς πελάτες περιλαμβάνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βραζιλίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βουλγαρίας, η Γαλλική Αεροπορία Στρατού και η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Μεξικό.
 
Το πιστοποιημένο πολιτικό ελικόπτερο EC225 και η στρατιωτική παραλλαγή του, το EC725, όντας τα πιο πρόσφατα εισερχόμενα στην οικογένεια Super Puma/Cougar προϊόντα, επωφελούνται της εμπειρίας αυτού του μεγάλου αριθμού φορέων.
 
Το πρόγραμμα ελικοπτέρου EC725, αρχικά ξεκίνησε για να καλύψει τις ανάγκες της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας για ένα ελικόπτερο ειδικά σχεδιασμένο για αποστολές έρευνας και διάσωσης Μάχης (CSAR). Οι πολύ υψηλές απαιτήσεις που τέθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία αναφορικά με τις δυνατότητες αποστολών του ελικοπτέρου συνέβαλλαν στην αξιοσημείωτη επίδοση του EC725 και στην επιτυχία του στην διεθνή αγορά.
 
Οι βασικές απαιτήσεις ήταν:
 
-          Μεγάλη εμβέλεια και υψηλό ωφέλιμο φορτίο
-          Πτητική ικανότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και αυτόνομο σύστημα πλοήγησης
-     Υψηλό επίπεδο εφεδρικών συστημάτων και υψηλή επιβιωσιμότητα για εγγυημένη επιτυχία αποστολής
-     Υψηλού επιπέδου διασύνδεση ανθρώπινου και μηχανικού στοιχείου ώστε να διευκολυνθεί η εργασία του πληρώματος και να βελτιωθεί η αντίληψη καταστάσεων και η αποδοτικότητα αποστολών σε δύσκολα περιβάλλοντα.
 
Με βάρος απογείωσης 24.251λίβρες (11.000κιλά), το ελικόπτερο EC725/225 μεταφέρει ένα εντυπωσιακό φορτίο καυσίμων 5.000λιβρών, το οποίο και εγγυάται πέντε ώρες πτήσης. Εκτός από τους νέους κινητήρες Makila 2A1 με δυνατότερο κουτί ταχυτήτων και νέο κεντρικό στροφείο πέντε λεπίδων, το EC725/225 έχει εξοπλισθεί με γυάλινο πιλοτήριο το οποίο διαθέτει έξι επιπλέον μεγάλες οθόνες πολλαπλών χρήσεων.
 
Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του EC725/225 είναι ο μοναδικών ικανοτήτων αυτόματος πιλότος (AFCS) που διαθέτει. Το AFCS του ελικοπτέρου EC725/225 είναι το πρώτο σύστημα αυτόματου πιλότου ειδικά σχεδιασμένο για χαρακτηριστικά πτήσης ελικοπτέρου και όχι αεροσκάφους σταθερών πτερυγίων. Η ακρίβεια και η σταθερότητα που προσφέρει το συγκεκριμένο ελικόπτερο έχουν θέσει ήδη νέα δεδομένα αναφορικά με τη δυνατότητα αποστολής και την ασφάλεια σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης Μάχης, ανάκτησης προσωπικού της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και όσον αφορά απαιτητικές πολιτικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Παραδείγματος χάριν, το EC725/225 επιτρέπει αυτόματη ανέλκυση από το έδαφος ή τη θάλασσα με απαράμιλλη ακρίβεια κάτω από συνθήκες αδύνατες για άλλα αεροσκάφη.
 
                                                                
 

Σχετικά με την Eurocopter

ΟΓαλλό- γερμανικό- ισπανικός όμιλος Eurocopter που ιδρύθηκε το 1992 αποτελεί τμήμα της EADS και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα της αεροναυπηγικής, της άμυνας και των σχετικών υπηρεσιών. Ο Όμιλος Eurocopter απασχολεί περίπου 15.600 υπαλλήλους. Το 2009, η Eurocopter επιβεβαίωσε τη θέση της ως No. 1 κατασκευαστής ελικοπτέρων στον κόσμο, τόσο για την εμπορική αλλά και δημόσια αγορά, με ετήσιο τζίρο €4,6 δισεκατομμυρίων, παραγγελίες για 344 νέα ελικόπτερα και μερίδιο αγοράς 52% στον πολιτικό & δημόσιο τομέα. Συνολικά, τα προϊόντα του ομίλου καλύπτουν το 30% του παγκόσμιου στόλου ελικοπτέρων. Η παγκόσμια παρουσία της εταιρίας διασφαλίζεται από τις 18 θυγατρικές της στις πέντε ηπείρους, αλλά και από το πυκνό δίκτυο διανομέων, πιστοποιημένων πρακτόρων και κέντρων συντήρησης. Περισσότερα από 10.500 ελικόπτερα Eurocopter βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία με 2.800 πελάτες σε περισσότερες από 140 χώρες. H εταιρία Eurocopter προσφέρει το μεγαλύτερο εύρος εμπορικών και στρατιωτικών ελικοπτέρων στον κόσμο.

 

περισσοτερα νεα απο MILLBUSS

Υποβολή όλων